Hva er forskjellen på forniklet og forkrommet?

12nickelbell

 

Dekorative krom får sin berømte lyse finish fra en nikkelplate som ligger under den. Nikkel er fast, formbart , rent metall , og kan formes til forskjellige faste former. Chrome er det vanlige navnet på metallet krom , som ikke kan formes til faste gjenstander i sin rene form . Når du hører at noe er laget av krom , hva det egentlig betyr er at et annet metall har et tynt krom belegg over det .
Det er bare to prosesser for forkromming , men det er en lang , strevsom oppgave .” Hard chrome plating” er vanligvis brukt til stålkomponenter og består av noen få tusendeler av en tomme av krom plate over basen stål . Dekorative forkromming starter med kobberplate , deretter to eller tre lag med nikkel plate og deretter et belegg av en milliondel av en tomme av krom . Det finnes hundrevis av prosesser for fornikling . De fleste nikkel plating selskaper tilbyr en rekke prosesser , som hver produserer forskjellige typer finish og brukes til ulike formål .

Formål:

Hard forkromming brukes i industrielle applikasjoner hovedsakelig til stålkomponenter for å beskytte dem mot slitasje eller for olje oppbevaring . Dekorativ kromplettering er alltid den endelige ultra- tynt lag anbrakt på en base av nikkelplettering i en lys overflate. Fornikling blir brukt til mange formål, blant annet som gir lysstyrken dekorative krom. Nickel Plating brukes i industrielle komponenter for å beskytte dem mot korrosjon. Det er ofte brukt i kjemisk -og matfag utstyr for å beskytte mot jern forurensning . Nikkel plate kan bli manipulert og kombinert med andre stoffer for å produsere en rekke dekorative utførelser .
Luster

Hard forkromming har et metallisk utseende , men mangler lysstyrke og er ikke nyttig for dekorative formål . Ren nikkel plate har en sølvblank – gul farge som den endelige søknaden av krom endringer til en sølvblank – blålig skjær i dekorative krom . Sort krom plate er laget ved hjelp av en forurensning som snur krom til et røykfylt grå. Nikkel , som nevnt , har en sølv- gul glans i sin rene lyse tilstand . Men det kan bli manipulert og forsterket med andre stoffer for å produsere en rekke farger og lyshet , inkludert grønn , blå og en svært røykfylt sort finish.

Kjennetegn

Chromium er en veldig skinnende , hardt , sølvaktig metall . Det kan være svært polert . En kvalitet krom er nesten like reflektert og lyse som et speil . Det er meget sprø , men i stedet for formbare og kan ikke manipuleres i uavhengige former. Nikkel er et sølvaktig , hvitt metall som er skinnende i sin rene form . Det er formbare og kan formes til faste former. Nikkel er vanligvis brukt i fremstillingen av legeringer , så er sjelden sett i sin rene form , unntatt i rent dekorative gjenstander .

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Maritime og Nautiske Gjenstander